Consecințele stresului

Simptomele stresului ne pot afecta sănătatea, chiar dacă este posibil să realizăm acest lucru. S-ar putea să credem că o anumită afecțiune de care suferim este responsabilă pentru acea durere de cap iritantă, insomnia frecventă sau productivitatea scăzută la locul de muncă. De fapt, stresul poate fi cauza.

Într-adevăr, starea de stres poate avea consecințe asupra corpului, gândurilor, sentimentelor și comportamentului nostru. A putea recunoaște simptomele comune ale stresului ne poate ajuta să le ținem sub control. Stresul, rămas necontrolat, poate contribui la multe probleme de sănătate.
Dureri
migrene, dureri în piept, de spate, articulații, musculare
Boli cardiovasculare
hipertensiune, hipercolesterolemie
Sistem imunitar deficitar
scade capacitatea de apărare împotriva infecțiilor
Afectarea vieții sexuale
Apetit sexual scăzut, probleme de fertilitate, disfuncții erectile, menstre neregulate
Tulburări de somn
insomnia de inducție, trezirea precoce, somnul cu intermitență, Sindromul fazei de somn întârziat - stare de veghe și de incapacitatea de a adormi înainte de ora 2:00 - 03:00
Tulburări de alimentație
Bulimie, anorexie, mâncat compulsiv, sindromul alimentației nocturne
Tulburări gastrointestinale
Arsuri retrosternale, dureri de stomac, greață, intoleranță la anumite alimente
Tulburări metabolice
Obezitate, diabet
Una dintre cele mai supărătoare consecințe ale stresului și anxietății este insomnia.

Conform unui sondaj internațional privind tulburările de somn în populația generală, prevalența problemelor de somn a fost de 56% în SUA, 31% în Europa de Vest și 23% în Japonia.

Majoritatea persoanelor cu tulburări de somn consideră că acestea au un impact major în activitatea zilnică. Lipsa de somn scade performanțele intelectuale, determină nervozitate și irascibilitate, scade imunitatea. Aproape jumătate dintre persoanele cu probleme de somn nu au luat niciodată măsuri pentru a le rezolva, iar majoritatea respondenților nu au vorbit cu un medic despre problemele


Descopera produsele antistres de la

Linistress, fără stres, pentru o viață de succes!